Ion și Alexandra Codreanu – jumătate de veac împreună

Duminică, 31 ianuarie, frumoasa familie Codreanu a poposit la 50 de ani de la oficierea căsătoriei.

Ion și Alexandra Codreanu s-au stabilit în Dumbrava pe când puneam temelia bisericii din sat. Au identificat un imobil în vecinătatea bisericii și au investit în reconstrucția acestuia mai mulți ani. Credeau că aici își vor găsi locușorul copiii și nepoții.

Fratele Ion este un bun constructor, fiind un nume de referință în domeniul termoelectricii. Și-a început activitatea la Uzina ”Vibropribor” din Chișinău, unde și-a întâlnit viitoarea soție.

De atunci au trecut prin multe pentru a supraviețui în capitală. Cea mai mare provocare era identificarea unui loc de trai. Atunci I. Codreanu a îmbrățișat domeniul construcției pentru a obține un apartament în prima clădire construită în sectorul Ciocana.

Ulterior a urmat studiile superioare în domeniul construcției în or. Samara, Rusia, după care a revenit și a fost selectat pentru a construi centrale termice în Iran. Astfel, a fost o adevărată provocare și descoperire a unei noi lumi și civilizații. După trei ani revine cu familia acasă, în anul 1983, și se ocupă de creșterea și educarea celor două fete, muncind în continuare din zori până în noapte.

Astăzi, Ion și Alexandra deși sunt pensionari, activează și se bucură de cei cinci nepoți și de o strănepoțică. Zilnic casa le este plină de rude și, scufundați în griji, uită să îmbătrânească.

În ziua jubileului i-am prins cuminți acasă. Ne-au împărtășit evenimentele mai importante din viața trăită și din gândurile pe care le au pentru cei care vin din urmă.

Fratele Ion își amintește cu lux de amănunte zile și ore trăite acum câteva decenii. Ambii sunt lucizi la minte și senini la chip, dorindu-le să petreacă de acum încolo încă mulți ani și toți sănătoși.

Le dorim, din partea credincioșilor bisericii Dumbrava, La mulți ani și binecuvântare de la Cel de Sus.

 

Cu respect, preot Octavian Moșin