Ora de vară 2016: Când ne dăm ceasurile înainte

ora-de-vara-2016-cand-ne-dam-ceasurile-inainte--cum-a-aparut-aceasta-practica-1458882619În acest weekend, mai exact pe 27 martie, vom da ceasurile înainte pentru a trece la ora de vară.
Ultima duminică a lunii martie aduce cu sine schimbarea de la ora de iarnă la cea de vară. Ceasul se dă înainte cu o oră pe 27 martie, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00, scrie descopera.ro.

Ziua de 27 martie va avea doar 23 de ore, în loc de 24 de ore din această cauză. Ceasurile se vor da înainte în acelaşi moment în toate ţările Uniunii Europene.
Conform Convenţiei fusurilor orare, ceasornicele arată pentru fiecare punct de pe Pământ acelaşi minut şi aceeaşi secundă, iar diferenţele dintre ore sunt date de faptul că la fiecare 15 grade longitudine apare o oră în plus.

Numerotarea acestor fusuri începe de la meridianul de origine, care trece prin localitatea Greenwich (Marea Britanie), în sens pozitiv către est. Astfel, pentru Europa, ora Europei Occidentale este ora fusului 0, a Europei Centrale - ora fusului 1 şi a Europei Orientale - ora fusului 2.

sursa http://unimedia.info/