Controversatul Mihail Gofman a lăsat aproximativ 500 de gospodării din Dumbrava fără apă la robinete
Controversatul Mihail Gofman, supranumit în 2014 drept cel mai bogat angajat al Centrului Anticorupţie, revine în atenţia publică. După o perioadă în care a fost evadat din ţară, acesta a revenit acasă unde încearcă să-şi construiască, la propriu, un viitor. Doar că, în proces de construcţie, a lăsat fără apă aproximativ o mie de oameni din Dumbrava, o suburbie a Capitalei.
Joi dimineaţă, aproximativ 500 de gospodării din Dumbrava s-au trezit fără apă la robinete. În încercarea de a afla motivul, oamenii au descoperit că staţia de pompare a apei nu mai este aprovizionată cu energie. Localnicii afirmă că Mihail Gofman a dat jos pilonii de electricitate de pe terenul ce-i aparţine.
"Au fost sustraşi toţi stâlpii de electricitate de pe terenul privat al domnului Gofman. Nu am ştiut că acesta este teritoriul lui Gofman, abia acum am aflat. Au fost scoşi stâlpii care alimentează fântâna arteziană de la care se alimentează trei întovărășiri pomicole cu apă şi locuitorii", a spus preşedintele Întovărășirii Pomicole "Victoria", Olga Cobeț.
Încercarea noastră de a discuta cu cel care a lăsat oamenii fără apă a eşuat. Mihail Gofman a fugit în pădure, imediat ce a observat echipa noastră de filmare. Din fericire, oamenii au avut grijă să înregistreze discuţiile pe care le-au purtat înainte ca la faţa locului să ajungă echipa noastră de filmare.
Potrivit responsabililor de la Gas Natural Fenosa, atât pilonii cât şi firele sunt proprietate a întovărășirii pomicole "Victoria". Astfel, nimeni nu este în drept să demonteze pilonii, fără să ajungă la o înţelegere cu proprietarii. Pentru a remedia situaţia, la faţa locului a fost chemată şi poliţia.
"Au fost sustraşi şapte piloni electrici cu tot cu cablu din ce motiv locuitorii au rămas fără apă la robinete. Pe cazul dat a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, prevede o pedeapsă cu o amendă de până la 67 500 lei sau până la patru ani de închisoare. Prejudiciul care a fost estimat la faţa loculuI se ridică la circa 65 de mii de lei", a comunicat ofițerul de presă al Poliţiei Capitalei, Natalia Stati.
Oamenii din Dumbrava speră că problema lor va fi soluţionată în cel mai scurt timp.
"Este foarte dificil, am rămas fără nici un pic de apă, nu mai este apă şi sper în câteva zile să apară. Ni s-a promis multe, sperăm din cele ce s-a promis măcar un oarecare procent să fie făcut".
"Sunt copii, sunt familii care mai tare ca alţii au nevoie să aibă apă. Astăzi s-a petrecut un lucru care nimeni nu s-a aşteptat".
Fostul ofiţer CNA Mihail Gofman a ajuns în vizorul presei în 2014. Atunci Ziarului de Gardă scria că acesta, fiind șef adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, are proprietăţi ce depăşesc cu mult veniturile sale declarate. Potrivit investigației, averea fostului ofiţer CNA, ar fi de zece ori mai mare faţă de estimarea oficială de 3,8 milioane de lei. Gofman a devenit şi mai cunoscut după dezvăluirile pe care le-a făcut despre devalizarea sistemului bancar şi activitatea condamnatului Veaceslav Platon.