Biserica din Dumbrava și-a cinstit protectorul ceresc

An de an ziua de 13 ianuarie este una aparte pentru credincioșii parohiei Dumbrava. În această zi este prăznuit Sfântul Ierarh Petru Movilă, protectorul sfântului locaș și al localității.

Ziua hramului a început cu Sfânta și Dumnezeiască Liturghie, oficiată în sobor de preoți și diaconi în demisolul bisericii, adunând circa 150 de credincioși veniți să îl cinstească și să se roage sfântului protector.

În cadrul Sf. Liturghii au fost rostite rugăciuni de slavă și mulțumire Domnului pentru toate bienfacerle primite, iar preotul Octavian Moșin a rostit un cuvânt de mulțumire.

La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai unor instituții cu care colaborează parohia: dna Viorica Beregoi, primar de Trușeni, care a fost însoțită de un grup de consilieri; dl Lilian Carabet, șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI; dna Tatiana Golban, director al LT ”O. Ghibu” din capitală; dna Olga Zaharia, șef direcție în cadrul Direcției Generale pentru Protecția Drepturilor Copilului, care au adresat mesaje de felicitare enoriașilor prezenți.

Răspunsurile și cântările de la strană au fost intonate de către cântăreții Ansamblului ”Străjerii Neamului” din s. Boșcana, r. Cruleni, care după Sf. Liturghie au prezentat un amplu program de colinde și urături în preajma sfântului locaș.

Slujba a încheiat cu o agapă creștinească.

Hramul bisericii este sebrat al 18-lea an consecutiv.