O excursie de suflet pentru copii și adolescenți din parohia Dumbrava

În data de 22 iunie, circa 50 de copii și adolescenți din cadrul parohiei ”Sf. Petru Movilă”, s. Dumbrava, au mers într-o excursie de suflet în or. Hâncești.

Mai întâi a fost vizitat Centrul de Sănătate Publică Hâncești, cei prezenți aflând mai multe lucruri utile legate de boli infecțioase și transmisibile, de modul sănătos de viață și la ce urmează să atragem atenția în viața de zi cu zi pentru a preveni mai multe boli și infecții. Colaboratorii Centrului, în frunte cu dl Oleg Cebotari, au prezentat copiilor laboratoarele de prelevare a diverselor analize și i-au ospătat cu fructe și dulciuri.

Apoi copiii și tinerii s-au dat cu tiroliana deasupra lacului din oraș și au vizitat Conacul Manuc Bey.

La întoarcerea spre casă a fost vizitat Clubul Zoo din s. Bardar, Ialoveni, după care s-au distrat în aer liber.

”A fost o zi plină de evenimente pentru mai mulți copii și adolescenți din parohie, dar și pentru câțiva tineri din localitățile din vecinătatea Dumbravei. Ne-am propus să petrecem cu tinerele vlăstare, care au nevoie de atenție și de încurajare pentru a urma o viață în spiritul moralei noastre creștine. Astfel de excursii îi ajută să socializeze, să se împrietenească, se se rupă de gadgeturi și să petreacă firesc copilăria”, a menționat preotul Octavian Moșin.

În perioada vacanței de vară, parohia Dumbrava intenționează să organizeze tabere și drumeții pentru adolescenți și tineri.