Sute de gospodării au primit binecuvântarea Iordanului

În perioada 18-26 ianuarie 2022, odată cu sfințirea apelor de Bobotează, sute de gospodării din satul Dumbrava și Întovărășirile Pomicole ale comunei Trușeni, dar și a enoriașilor din capitală, au fost binecuvântate cu Agheasmă Mare.

Mai mulți credincioși, dimpreună cu strana bisericii cu hramul ”Sf. Petru Movilă”, au însoțit slujitorii parohiei pentru a transmite bucuria Botezului Domnului pe la casele enoriașilor. Cu troparul și condacul praznicului, stropindu-se casele cu apă sfințită, s-a cerut de la Domnul har, milă și întărire pentru cei care au acceptat să primească binecuvântarea cerească în casele lor.

”Am simțit bucuria atâtor oameni de bună credință, însetați de cele sfinte. De rând cu ei, am trăit și noi, cei care am vestit sărbătoarea, desfătarea de a fi împreună în rugăciune. Ne-am convins că avem credincioși trăitori și plinitori ai rânduielilor sacre, că suntem vii duhovnicește.”, a menționat părintele Octavian Moșin.

Parohia Dumbrava aduce sincere mulțumiri tuturor care s-au trudit în aceste zile, înfăptuindu-se această veche rânduială de mergere cu Iordanul, care este una necesară sufletelor noastre și bineplăcută Domnului.