Slujbă de Revelion la biserica din Dumbrava

În noaptea trecerii dintre ani, mai mulți credincioși se adună la biserica ”Sf. Irh. Petru Movilă” din Dumbrava pentru a participa la Sfânta Liturghie.

Se încearcă îmbisericirea acestei sărbători laice, petrecându-se în post și rugăciune, mulțumindu-i Domnului pentru toate binefacerile revărsate asupra noastră.

În sobor de preoți a fost oficiată slujba dumnezeiască, fiind incluse cereri de slavă Bunului Dumnezeu, precum și cereri la diverse trebuințe ale vieții.

La finele Liturghiei au fost sfințite două sfeșnice, unul pentru altar și altul pentru naosul bisericii, după care a urmat tradiționalul Te Deum la început de an civil.

Mai mulți credincioși au primit Sf. Împărtășanie și au fost binecuvântați spre case.

”Încercăm să transformăm priveliștea de Revelion într-o mărire adusă Celui de Sus, înălțând sfintele rugăciuni și plecând capetele noastre, prin îngenunchere, spre pământ. Astfel, începem să conștientizăm că de-a dreptul nu putem înfăptui nimic fără de ajutorul lui Dumnezeu, înțelegând că El așteaptă nu atât focuri de artificii, cât inimile noastre, pline de dragoste și pocăință”, a menționat părintele-paroh Octavian Moșin.