Dumbrăvenii și-au sărbătorit hramul

Unicul sfântul locaș din republică ce-l are drept protector pe Sf. Irh. Petru Movilă este cel din satul Dumbrava, Chișinău.

De 16 ani este cinstit acest sfânt prin Sf. Liturghie oficiată mai întâi într-un vagon amenajat (2006-2009), apoi în demisolul bisericii (2009-2020) și anul acesta fiind primul hram când s-a slujit în biserica de vară, ce este în cinstea marelui ierarh.

În sobor de slujitori a fost oficiată Liturghia praznicală, iar la strană au cântat bravii tineri din cadrul Ansamblului ”Cavalerii Armoniei” din s. Boșcana, r. Criuleni, care ulterior au colindat și urat pe cei prezenți.

Este de menționat faptul că mai bine de un deceniu acest ansamblu vine la slujba hramului, stabilindu-se o aleasă legătură duhovnicească.

Tot la slujbă a fost prezentă dna Ana Apostu, directoarea Gimnaziului Trușeni, împreună cu care au poposit membrii Ansamblului folcloric ”Floare de Cireș” din com. Trușeni, care au venit cu un buchet de colinde.

În a doua jumătate a zilei, mai mulți profesori și elevi din comună au mers într-un pelerinaj la Mănăstirea Curchi.

În seara zilei, cu concursul Consiliului Comunal Trușeni, a fost organizat un concert în centrul satului, cu participarea Ansamblului etnofolcloric ”Plăieșii”. Timp de două ore, bravii cântăreți au adus atmosfera de sărbătoare în sat, sute de dumbrăveni ieșind să admire cântările.

La final s-a dansat hora satului, iar pr. Octavian Moșin a mulțumit tuturor care s-au implicat în organizarea acestei zile de sărbătoare.

La eveniment a fost prezent dl Ghenadie Nedreaga, vice-primar de Trușeni, dimpreună cu câțiva consilieri din comună, care au felicitat pe cei prezenți.

Totodată, mai mulți copii din comună, participanți la un concurs de poezie și cântare creștină, au primit diplomele de participare. O ceată de bărbați din sat a mers cu uratul pe la mai multe gospodării.

A fost o zi plină de evenimente și de emoții pozitive, trăite de către majoritatea locuitorilor Dumbravei.

Slavă lui Dumnezeu pentru toate și Sfântul Petru Movilă să ne fie mereu rugător și ajutător!