14 ani de la punerea primei pietre la temelia bisericii din Dumbrava

La 7 iulie 2006, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, un sobor de slujitori puneau prima piatră la temelia bisericii cu hramul ”Sf. Irh. Petru Movilă” din s. Dumbrava.

Deoarece această zi a coincis cu frumosul praznic Nașterea Sf. Ioan Botezătorul, s-a decis ca biserica de iarnă să fie în cinstea acestei sărbători.

Din 7 iulie 2009 se săvârșesc toate slujbele tocmai în această biserică de la demisol.

La 7 iulie 2011 se sfințea temelia casei parohiale și a Centrului Social ”Față către față” de pe lângă biserica din localitate.

În acești ani s-a reușit ridicarea ambelor edificii, iar în prezent se execută ultimele lucrări de finisare a interiorului sfântului locaș pentru a fi împodobit cu pictură.

Centrul social era spre finisare, urmând a fi dat în exploatare la 7 iulie 2020, însă în urma unui incendiu devastator din 11 iunie 2020, suntem nevoiți să pornim lucrările din nou.

În prezent se pune un alt acoperiș și urmează restaurarea centrului social și a casei parohiale de la parter.

În dimineața zilei de 7 iulie, începând cu ora 7.00, vă invităm la slujba praznicală, în cadrul căreia vor fi pomeniți toți ctitorii și binefăcătorii vii și adormiți întru Domnul, care au contribuit la această biserică. Vor fi puse cereri speciale pentru călători, bolnavi, la dobândirea celor de trebuință și de folos, precum și de mulțumire pentru toate binefacerile primite.

Vă așteptăm cu drag!