Credincioșii din satul Dumbrava alături de Centrul de Sănătate și de Primăria Trușeni

În perioada de urgență, instituită în republică în urma răspândirii COVID-19, mai mulți oameni de bună credință din satul Dumbrava au răspuns îndemnului preotului paroh Octavian Moșin de a susține mai multe instituții medicale din municipiu și a persoanelor care se află în situație de risc.

Ultima acțiune caritabilă a avut loc la data de 14 mai în comuna Trușeni. Pentru Centrul de Sănătate și Primăria Trușeni au fost donate următoarele echipamente de protecție: termometre cu infraroșu non-contact (3 buc.), tampoane de bumbac din plastic (100 buc.), mănuși pentru examinare (100 buc.), măști de protecție de unică folosință (100 buc.), măști de protecție reutilizabile (50 buc.), precum și dezinfectant (10 litri).

Cele cinci asistente medicale, care activează în comună, cu prilejul Zilei Asistenților Medicali, au primit un modest suport financiar. Împreună cu administrația publică locală zilele acestea vor fi repartizate 15 pachete cu produse alimentare pentru familii socialmente vulnerabile din comună. Valoarea bunurilor donate constituie circa 10 000 lei.