Parohia Dumbrava susține Centrul de Sănătate Trușeni

Luni, 27 aprilie, de Paștile Blajinilor, dumbrăvenii au răspuns îndemnului parohiei ”Sf. Irh. Petru Movilă” de a susține IMSP Centrul de Sănătate Trușeni. Astfel, zeci de locuitori ai s. Dumbrava au jertfit pască, cozonac și mijloace financiare întru susținerea activității centrului de sănătate al comunei.

De 6000 de lei au fost cumpărate echipamente pentru protecție: 1000 de mănuși medicinale, 50 de seturi de halate de unică folosință cu bonete și măști, 200 de bahile și 20 de litri dezinfectant pentru mâini și suprafețe. Alții 5000 de lei au fost jertfiți celor peste 20 de lucrători medicali ai centrului, care în ultimele săptămâni sunt adevărații eroi în lupta cu virusul de tip nou COVID-19.

”Vă mulțumim din suflet pentru curajul și dăruirea Dumneavoastră, înțelegând cât de greu este să reziști fizic, moral și psihologic în această perioadă pandemică. Știm că faceți tot ce vă stă în puteri să mențineți sănătatea și integritatea locuitorilor din comună. Vă transmitem sincerele felicitări din partea locuitorilor satului Dumbrava și a Întovărășirilor Pomicole prilejuite de sărbătorile pascale”, a menționat preotul Octavian Moșin. Atât lucrătorii medicali, cât și câțiva pacienți ai centrului au fost mângâiați cu pască și cozonac, fapt pentru care doamna Elena Moisei, șefa centrului, a adus sincere mulțumiri.

Este de menționat faptul că parohia Dumbrava a îndemnat enoriașii să serbeze altfel Paștile Blajinilor, venind cu acte de milostenie pentru adormiți prin susținerea centrului de sănătate din comună, mulțumindu-le pentru dragoste și deschidere. La etapa actuală 25 de persoane din comună au fost confirmate cu COVID-19, dintre care 1 din s. Dumbrava și 1 din Întovărășirile Pomicole. Deja 15 persoane s-au tratat, 8 persoane se află în carantină și 60 de persoane sunt monitorizate la domiciliu.