În curând va fi deschis primul Centru Social din localitatea Dumbrava

Votați proiectul nostru!

https://www.faptebune.md

În centrul localității Dumbrava, comuna Trușeni, va fi deschis Centrul Social "Față către față", care va oferi condiții pentru desfășurarea diverselor activități educaționale pentru toți membrii comunității.

În curtea Bisericii Sfântul Ierarh Petru Movilă se află o încăpere cu un spațiu de 72 metri pătrați, care este însă nefinisată și neamenajată. După finisarea tuturor lucrărilor de reparație, în această locuință se vor aduna copiii, adulții și persoanele în etate, care doresc să-și petreacă timpul util.

"De mai mulți ani, se simte nevoia unui centru educativ pentru toate vârstele. Astfel, acest centru va fi un loc de întâlnire cu mic cu mare. Meditații după școală, cursuri gratuite de studiere a limbilor moderne, discuții cu psihologi și medici, consilierea persoanelor aflate în dificultate, școală duminicală etc. – acestea sunt câteva din activitățile ce se vor desfășura în cadrul centrului. În Dumbrava nu există nicio altă instituție culturală în afară de Biserică (școală sau grădiniță), de aceea, acest spațiu este necesar pentru întâlniri, comunicări, studii, schimb de experiență și susținere educațională", a declarat pentru Sputnik susținătoarea proiectului Oltea Boldureanu.

Potrivit ei, pentru finisarea și darea în exploatare a locuinței este nevoie de achiziționarea materialelor de construcție și finisaj necesare (pentru plafon, pereți, podea, încălzire, ș.a.), precum și achiziționarea mobilierului.

Din acest motiv, Oltea Boldureanu face apel către toți oamenii de bună credință să doneze atât cât le permite buzunarul pentru construcția acestui centru.

"Părintele Octavian Moșin a aplicat pentru un proiect în cadrul unei micro companii de creditare. Dacă acest proiect va aduna numărul necesar de voturi, atunci vom dispune de o finanțare de 50 de mii de lei. Suma necesară pentru finanțarea lucrărilor este mult mai mare, însă acești bani ne vor fi de mare ajutor" , a conchis Boldureanu.

sursa https://sputnik.md/