Mai multi locuitori din Dumbrava au protestat in fata primariei, nemultumiti ca nu au cu ce veni la Chisinau. Ei spun ca microbuzele circula foare rar si cer troleibuze fara fir

Mai multi locuitori din Dumbrava au protestat de dimineata in fata primariei, nemultumiti ca nu au cu ce veni la Chisinau. Ei spun ca microbuzele care ii aduc in capitala circula foare rar si cer ca troleibuzele fara fir, care vor ajunge la Durlesti, sa mearga pana in localitatea lor. Autoritatile au venit, deocamdata, doar cu promisiuni.

Nemultumiti ca pot ajunge in capitala doar cu microbuzul 129, care circula foarte rar, cativa localnici din Dumbrava au manifestat la primarie. Dupa sedinta operativa a serviciilor primariei, seful Directiei Transport si Cai de Comunicatie si cel al Regiei Transport Electric au iesit sa discute cu oamenii.

Acestia au promis ca va fi gasita o solutie dupa ce va fi instalat un semafor la intersectia strazilor Liviu Deleanu cu Soseau Balcani.

Iar daca nu se vor tine de promisiuni, oamenii ameninta ca vor bloca soseaua Balcani. Ei spun ca si anterior, pe cand Silvia Radu era in fruntea primariei, li s-a spus ca va fi lansata o ruta de transport.

Intre timp, autoritatile au anuntat ca cele cinci troleibuze fara fir asamblate acum la Regia Transport Electric, ar urma sa fie scoase pe ruta in a doua jumatate a lunii ianuarie. Pentru vehiculele, care au o autonomie de 30 de km si care vor circula prin Durlesti, responsabilii au propus un traseu prealabil.

Iar alte cinci troleibuze clasice, care fac parte din ultimul lot de vehicule cumparate in acest an, vor suplini numarul de troleibuze de pe ruta 24, care este una dintre cele mai solicitate, spun responsabilii. Acestea ar putea fi scoase in circulatie de saptamana viitoare.

sursa protv.md