Locuitorii din Truşeni vor merge de astăzi spre Chişinău cu troleibuze noi

Veste bună pentru locuitorii satului Truşeni. De astăzi, aceştia se vor putea deplasa spre Chişinău, cu troleibuze de ultimă generaţie. Transportul va circula zilnic, începând cu ora 5 dimineaţa şi până seara la ora 22:00. Astăzi, garniturile au pornit din Piaţa Marii Adunări Naţionale, iar pe lângă pasagerii simpli au fost şi câţiva oficiali. 

"Cele cinci troleibuze noi vor circula din Truşeni până la strada Ciuflea din Capitală, zilnic, de la ora 5 dimineața pana la ora 22:00. Toate unitățile de transport sunt dotate cu aer condiționat, ceea ce va oferi confort pasagerilor atât vara, cat si iarna."


Printre primii pasageri a rutei 34 a fost primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu şi directorul întreprinderii, Dorin Ciornîi.

"Troleibuzele sunt cu mers autonom, au o autonomie de 20 de kilometri. Aceasta ne permite să asigurăm şi localităţile fără reţea de contact, cu transport. ele au şi un consum redus de energie electrică, cu aproximativ 20 de procente faţă de un troleibuz clasic", a spus Dorin Ciornîi, director interimar al ÎM "Regia Transport Electric Chişinău".

"Era un singur transport pe rută mărit până la trei autobuze, dar oricum fluxul de pasageri este prea mare mai ales în orele de vârf. Dacă astăzi la moment sunt 22 de rute în Truşeni, vor 34 de rute cu aceste cinci troleibuze, deci respectiv trei autobuze vor fi puse pe alte suburbii unde la feste este o problemă", a spus Ruslan Codreanu, primar interimar al Capitalei.

La lansarea noii rute de troleibuz a participat şi deputatul Constantin Ţuţu. Alesul spune că s-a implicat personal în soluţionarea acestei probleme, după ce a avut mai multe vizite la Truşeni, unde localnicii s-au plâns pe lipsa transportului public.

"Mă bucur că acum, toţi locuitorii din comuna Truşeni o să beneficieze de transportul ăsta. Deja este bine stabilit un grafic, sunt cinci troleibuze care o să meargă. Poate o să schimbăm traseul, dar acum este bine aşa cum este", a spus Constantin Ţuţu.

Pasagerii, care au reuşit să testeze deja noile troleibuze speră că, astfel, nu vor mai trebui să se îmbulzească dimineaţa sau seara în transport, pentru a ajunge la destinaţie.

"îi mulţumim domnului Ţuţu Constantin că a contribuit cu activitatea sa şi totuşi truşenenii acum sunt bucuroşi că beneficiază de aşa transport. pentru că în primul rând este regulat şi la timp, oamenii se pot deplasa şi la serviciu şi înapoi acasă", a mulţumit o femeie.

"Este foarte bine că ne-au dat troleibuze, o să fie mai comod, mai uşor lumea o să circule şi va fi mai bine", a spus o femeie.

"La rutieră era foarte complicat se înghesuiau şi e binevenită această rută, chiar e binevenită de mult timp", a completat o altă femeie.

"Suntem foarte mulţumiţi că avem şi noi transport. Este foarte mare populaţia în Truşeni şi dacă este şi troleibuz lumea va fi îndestulată. era foarte greu, dar acum mulţumim mult, suntem foarte bucuroşi", a menţionat o femeie.

Proiectul a costat municipalitatea peste un milion de euro. La începutul lunii septembrie, alte două rute noi de troleibuz au fost inaugurate. Vorbim de linia 32, care ajunge până la Stăuceni și 33, care leagă Universitatea Agrară cu Bariera Sculeni.

sursa publika.md