O noapte de rugăciune la Biserica din Dumbrava

"Intrând în timpul dumnezeieștilor slujbe în biserica lui Dumnezeu, Cel mai înainte de veci și fără de sfârșit, Creatorul a toată creatura, sunteți ca și cum ați fi trecut pragul timpului și auziți neîncetata laudă adusă Celui veșnic și celor bineplăcuți Lui care s-au învrednicit de viața veșnică." (Sfântul Ioan de Kronştadt).  În acest sens, participând la o liturghie de noapte, ai ocazia de a pregusta veșnicia, de a te apropia de taina Împărăției Lui Dumnezeu.

Astfel, în taina nopții de joi, 27 septembrie 2018, creștinii din localitatea Dumbrava s-au adunat la Biserica "Sf. Ierarh Petru Movilă"  pentru a participa la o liturghie nocturnă, o liturghie care în tihna și pacea nopții să-i apropie mai mult de Dumnezeu, aducând bucuria unei rugăciuni comune de noapte.  

Este a doua oară când în parohia din Dumbrava se oficiază o liturghie nocturnă la care au participat circa 40 de credincioși. La rugămintea creștinilor aceste slujbe vor deveni tradiționale, fiind săvârșite în ultima zi de joi a fiecărei luni, iar următoarea liturghie de noapte se va oficia la 25 octombrie, începând cu orele 21.00.

"Cu fiecare Sfântă Liturghie, înaintăm către Împărăţia veşnică a Preasfintei Treimi!" (Pr. Dumitru Stăniloae)