De astăzi funcţionează obiectivul de semafoare pe şoseaua Balcani, intersecţie cu Durleşti şi Dumbrava

 

Autorităţile municipiului Chişinău a pus în funcţiune după cum s-a promis, în această dimineaţă, obiectivul nou de semafoare care se află pe şoseaua Balcani, la intersecţia cu drumurile care duc spre oraşul Durleşti şi spre satul Dumbrava respectiv.

In total în această intersecţie vor funcţiona 16 semafoare, inclusiv cu cele pentru trecerile pietonale. Pentru şoferi există semafoare montate pe stâlpi, unul poziţionat la o înălţime normală, iar un altul suspendat la o înălţime mai mare.

Pe aceaaşi stâlpi mai există semafoare pentru pietoni care funcţionează alături de altele identice, dar amplasate pe alţi stâlpi de pe cealaltă parte a drumului. Fiecare al doilea stâlp include şi corpuri de iluminat pentru trecerile pietonale.

Mai trebuie de menţionat că semafoarele mai au integrate nişte cronometre şi au fost montate indicatoare rutiere noi, precum: 2.1 „Cedează trecerea”, 2.3 „Drum cu prioritate”, 3.27 „Viteză maximă limitată”, 5.50 „Trecere pentru pietoni”, 5.6.31 „Intrare în localitate”, 5.6.32 „Ansamblu continuu de imobile”, 5.73 „Loc de oprire” şi 6.24 „Indicatoare de semnalizare a obstacolelor”.

De asemenea, începând cu ziua de azi, a fost prelungit itinerarul rutei de microbuz nr. 129, pentru a asigura cu transport public locuitorii satului Dumbrava. Pe ruta respectivă de transport public circulă 33 de microbuze.

http://autoblog.md