Taina Sf. Maslu de Sf. Mare Mucenic Pantelimon, doctor fără de arginți

Pe data de 27 iulie / 9 august, în Biserica Ortodoxă, se face pomenirea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon.

Sfântul Mare Mucenic Pantelimon este chemat în rugaciuni de către preoţii Bisericii la Taina Sfântului Maslu şi la Sfinţirea Apei, împreună cu Sfântul Sfinţit Mucenic Ermolae şi cu ceilalţi sfinţi doctori fără de arginţi şi făcători de minuni.

În această zi la Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, va fi adusă spre închinare credincioșilor o icoană cu chipul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, Făcătorul de minuni, cu părticică din sfintele sale moaște.

Miercuri, 9 august, ora 9.00, la Biserica ”Întâmpinarea Domnului” din incinta USM, Chișinău va avea loc Taina Sfântului Maslu oficiată de un sobor de preoți.

Pentru creştinii care nu vor reuşi să participe dimineaţa la Sf. Maslu și să se închine icoanei cu moaște a Sf. Irh. Spiridon la biserica Universităţii, în seara zilei la ora 19.00 se va săvârşi Taina Sfântului Maslu la biserica ”Sf. Ierarh Petru Movilă” din cartierul Dumbrava, Chişinău. (deplasare cu rutele 126 şi 193), iar icoana cu chipul Sf. Irh. Spiridon al Trimitundei, va fi expusă spre închinare pe tot parcursul slujbei.

Purtătorule de chinuri, Sfinte şi tămăduitorule Pantelimoane, roagă pe Milostivul Dumnezeu ca să dea iertare de greşeli sufletelor noastre. Amin!

Bucură-te, Sfinte Ierarhe Spiridon, mare făcător de minuni!