Bucurie duhovnicească cu stâlpări și ramuri verzi

Timp de şapte zile, tinerii din ASCO s-au bucurat de participarea la diverse activităţi, printre care pelerinaje, discuţii duhovniceşti,  rugăciuni şi altele. Manifestările s-au încadrat în Săptămâna Tineretului Ortodox, desfăşurată în cuprinsul Mitropoliei Moldovei în perioada 3-9 aparile 2017. 

Aseastă săptămână a culminat cu praznicul împărătesc Întrarea Domnului în Ierusalim. În dimineața zilei tinerii au participat alături de ceilalți enoriași ai bisericii Universității de Stat din Moldova la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți. După care membrii ASCO s-au îndreptat către parcurile din capitală pentru a felicita cu prilejul acestei frumoase sărbători locuitorii oraşului, împărțind ziare şi oferind în dar stâlpări și ramuri verzi. Următoarea destinație a ASCO a fost localitatea Dumbrava, unde aceștia au continuat transmiterea mesajului creștin, vestind începerea Săptămânii Patimilor și apropierea Paștilor.

Sfântul loan Gură de Aur, în predica închinată Sărbătorii Floriilor, spunea: „Căci nu dintr-o singură cetate ieşim cei ce întâmpinăm astăzi pe Hristos şi nu numai din Ierusalim, ci din toată lumea cea preaplină de popor a Bisericii din toate părţile ies cei ce întâmpină pe Hristos, purtând şi clătinând nu ramuri de frunze, ci aducând ca dar lui Hristos, omenie, virtute, postire, lacrimi, rugăciuni, privegheri şi tot felul de cinstire". Astfel, şi tinerii din ASCO şi-au dorit ca Sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim să o petreacă în comuniune cu creştinii ce-L întâmpină pe Hristos, dornici de a împărţi bucuria sărbătorii şi a vesti apropierea măreţului praznic al Învierii Domnului.