„Astăzi…Biserica lui Dumnezeu luminat Fecioara se arată şi pre Hristos tuturor mai-nainte îl vesteşte”
Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului a adunat, duminică, 4 decembrie 2016, un număr mare de credincioși la biserica Sf. Ierarh Petru Movilă din Dumbrava. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de preotul paroh al bisericii Octavian Moşin, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.
În cuvântul de învățătură, părintele Octavian a explicat semnificațiile sărbătorii de azi, evidențiind locul central pe care Sfânta Fecioară Maria îl ocupă în viața creștinilor.
Nici un credincios conștient de identitatea sa creștină nu poate face abstracție, în viața lui duhovnicească de Sfânta Fecioară Maria, Maica Mântuitorului nostru.
Mamă, femeie şi fecioară.... Maica Domnului le cuprinde pe toate, pentru că este o maică perfectă, este femeia deosebită şi desigur este simbolul fecioriei spre care ar trebui să tindem fiecare dintre noi.
Maica Domnului este cea care încearcă să îmblânzească, să împodobeze şi să lumineze chipul omului. Uitându-te la o icoană a maicii Domnului, care este atât dulce, este atât de sinceră, atât de plină de dragoste, încât nu rezisti şi îţi doreşti să fii şi tu asemenea, ceea ce se poate realiza doar dacă te rogi şi comunici cu ea.
Maica Domnului este cea care ne cuprinde cu dragostea sa şi se roagă pururea pentru noi, dar şi cea care ne deschide calea către Împărăţia Cerurilor. Ea ne ajută permanent, ne povăţuieşte întotdeauna şi nu ne uită indiferent în ce situaţie ne-am afla, sau ce rang social am avea.
O, cea mai cinstită şi mai sfântă decât toţi sfinţii, dumnezeiască Pruncă, Fecioară şi Maica Dumnezeului celui de sus, în ziua Intrării tale în Sfânta Sfintelor, pe care o prăznuim astăzi cinstindu-te, primeşte acest dar al nostru şi ne izbăveşte pe noi din toate nevoile, necazurile şi primejdiile şi ne învredniceşte Împărăţiei celei cereşti, ca întotdeauna cu mulţumire să cântăm: Aliluia!