Credincioșii din parohia „Sf. Petru Movilă” în pelerinaj la mănăstirile Zloţi şi Horeşti

13730860_1104015346360108_9200348084498484279_oPelerinajul reprezină o căutare în lumea aceasta a ceea ce nu este din această lume: “a Împăraţiei lui Dumnezeu” despre care Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne spune: “Cautaţi mai întâi împăraţia lui Dumnezeu” (Matei 6, 33), dar şi: “Împăraţia Mea nu este din lumea aceasta” (Ioan 18, 36).

Fiecare pelerinaj este un prilej de împrospătare a vieţii duhovniceşti şi de întărire a credinţei. Astfel, şi în această după-amiază de marţi 26 iulie, prin strădaniile părintelui Octavian Moşin, a fost organizat un nou pelerinaj căstre 2 mănăstiri din ţara noastră: Horeşti şi Zloţi.

La sfânta mănăstire Horăşti pelerinii au fost întâmpinaţi de preotul Nicolae Lisnic, care le-a relatat despre istoricul mănăstirii, viaţa obştii monahale, dar şi planurile de viitor.

Iar la mănăstirea Zloţi, arhimandritul Tobie, starețul mănăstirii, le-a vorbit pelerinilor atât despre soarta mănăstirii în perioada prigoanei comuniste, cât şi despre  redeschiderea mănăstirii şi lucrările înfăptuite. Primele rugăciuni care au fost săvârșite la de către călugări la această mănăstire au fost către Icoana Maicii Domnului tuturor scârbiților. Rugăciuni, care au adunat primii credincioşi la această mănăstire, dar şi care au adus binecuvântarea Maicii Domnului către acest aşezământ monahal. Totodată stareţul i-a îndemnat pe cei adunaţi la mai multă rugăciune şi la ascultare de duhovnic, care reprezintă un adevărat sprijin pentru fiecare dintre noi pe calea mântuirii. A urmat o agapa frăţească oferită de mănăstire.

Următoarea călătorie a fost planificată pentru data de 2 august, ora 16.00, la Mănăstirea Ţigăneşti.

Doritorii de a se înscrie sunt rugaţi să telefoneze la nr . de telefon 079481586 – preot Octavian.