La mulţi şi binecuvântaţi ani părintelui Octavian Moșin!

pr. Octavian (1)Cu ocazia zilei de naştere, aducem sincere felicitări şi gânduri bune părintelui Octavian Moşin, un vrednic slujitor al lui Hristos, celui care se roagă, trăieşte şi munceşte cu multă dăruire pentru alţii, trăind credința prin faptă.

Pentru toţi acei care trec pragul Bisericii “Întâmpinarea Domnului” a Universităţii de Stat din Moldova şi a bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Petru Movilă” din Dumbrava, părintele Octavian este un adevărat sprijin şi îndrumător pe calea vieţii, iar fiecare întâlnire cu sfinţia sa, este un prilej de zidire, o sămânţă a gândului roditor şi un îndemn spre faptă bună.

Astfel, după 15 de slujire i se potrivesc de minune cuvintele apostolului: „Preoţii, care îşi ţin bine dregătoria, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura”. (I Timotei 5,17)”.

Cu prilejul zilei de naştere, cu deosebit respect și consideraţie, îi dorim părintelui Octavian, vrednicului nostru păstor, multă sănătate, ajutor şi sprijin de la Bunul Dumnezeu, liniște și pace sufletească alături de toți cei dragi.

Iar pentru aceasta să ne rugăm, prin cuvintele din Sfânta Liturghie: “Pomeneşte, Doamne, pe părintele nostru, pe care îl dăruieşte sfintei tale Biserici în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învăţând cuvântul Adevărului Tău”.

*
Am spicuit câteva urări din cele multe primite, mulțumind părintelui Octavian pentru munca sa şi slujirea cu dăruire.

Multstimate parinte Octavian, fratele meu intru Hristos! Fiecare an trait este o bucurie si un prilej in plus de a multumi lui Dumnezeu! Vreau sa va felicit cu ziua de nastere dorindu-Va multa sanatate, sa fiti inconjutati de oameni sinceri si binevoitori. Avand in vedere ca sunteti inconjurat de studenti dorim sa Va vedem mereu tanar si energic! La multi si binecuvantati ani!

Cu dragoste preotul Nicolae Ciobanu, presedinte al Sectorului Sinodal Activitati Culturale.

*

Parintele Octavian Mosin este omul cu o înclinație statornică către îndeletniciri și acțiuni frumoase, care urmărește în mod constant binele. Virtutea cea mai de preț care-i luminează ființa și pe care o altoiește și altora este RĂBDAREA – ea întărește în dragoste față de aproapele său, în chibzuință și în dreaptă socoteală. Îi dorim în această zi ca anii să aibă răbdare cu Dumnealui, sănătatea să fie îngăduitoare cu el și să-l ferească de suferință, munca și slujirea să-i fie prielnică, aducătoare de roade și împliniri. La mulți ani, Parinte!

Cu toată dragostea și multă prețuire, Alexandra Gherasim

*

Dragă Părinte, mă bucur mult că vă cunosc, că mi-aţi fost profesor şi că suntem colegi în împreună slujire. Credinţa, râvna şi dragostea de cele sfinte, pe care o aveţi, să ştiţi că îi motivează pe mulţi de a-L urma pe Dumnezeu. Cu acest prilej vă doresc a tot creşte în toate virtuţile creştine spre desăvârsirea sufletului şi spre Salva lui Dumnezeu.

Arhim. Iov (Cristea)

*

Cu multă prețuire şi considerație, permiteți-mi să vă adresez sincere felicitări şi urări de bine cu prilejul zilei Dvs. de naştere! Una cerem de la Dumnezeu – să vă țină în pace, întreg, cinstit, sănătos, îndelungat în zile, drept învățând cuvântul adevărului lui Hristos! La mulți ani, Mult Stimate şi iubitul nostru paroh şi blândul nostru păstor, Părintele Octavian!

Protodiacon Anatolie Cobzac

*

Eram la o răscruce. Pe care potecă s-o iau? Unde va duce ea? Lungi cărări până la tine, Doamne! Aveam nevoie de o mână în care să am încredere, de paşi care să nu şovăie şi de ochi care să mustre cu blândeţe. Toate acestea le-am găsit, la dumneavoastră, părinte. Poate nu am reuşit să realizez mari schimbări în viaţa mea duhovnicească, său să merg mult mai sigur pe această cale, dar m-aţi ajutat să primesc viaţa aşa cum este ea, cu bucuriile şi tristeţile ei. Acum ştiu să descopăr în jur zâmbete şi chipuri de lumină, lacrima nu mă mai arde, ci înviorează… sărut mâna, părinte!
Cu prilejul zilei de naştere, vreau să vă doresc o viaţă lungă şi frumoasă, oameni sinceri şi buni în jur şi cât mai multe motive de bucurie! Bunul Dumnezeu să Vă dea putere să răspândiţi în continuare cuvântul, lumina şi darul Evangheliei, de care avem atâta nevoie, şi, mai presus de toate, să ne oferiţi binecuvântarea, iertarea şi dragostea pentru noi toţi şi pentru toate. Bucurie să Vă dea Dumnezeu întru mulţi, buni, fericiţi şi sănătoşi ani, Părinte!

Lozan Natalia

*
Gând bun în zi aleasă pentru părintele Octavian, celui care în ultimii ani mi-a devenit duhovnic, tată, prieten. Neostenit, mereu în mișcare, prin mâna lui Dumnezeu, mângâie sufletele celor însetați de căldură, dragoste și credință. Fie ca Maica Domnului și toți sfinții să mijlocească în fața Domnului, aducându-i împăcare, bucurie, liniște în suflet și mântuire.

Ecaterina Cebanu

*

Viața e cel mai frumos dar de la Dumnezeu, și tot viața ne ofera cele mai frumoase ocazii de a slăvi pe El. Astfel, dumneavoastră ați ales cel mai frumos drum, drumul slujirii lui Dumnezei și oamenilor. Astăzi, la popas aniversar va doresc ca în continuarea timpului cu același elan să munciți pentru cauza Bisericii noastre, iar Domnul va rasplăti truda dumneavoastră dăruindu-vă sănatate, dragoste, respect și apreciere. La Multi Ani și toți în paza lui Dumnezeu!!!

Pr. Ioan Frunză

*
Preacucernice Părinte, Octavian!
Cu prilejul aniversării zilei dvs. de naștere, vă adresăm cele mai sincere urări de sănătate, viață îndelungată, spor în muncă și realizări frumoase în activitatea dvs. pastorală, misionară, culturală și conferențiară.
Avem fericita ocazie să vă avem anume pe Dvs. în calitate de preot-duhovnic, și sîntem profund recunoscători pentru sîrguința cu care ne luminați și ne îndrumați drumul către Hristos.
Ne rugăm Bunului Dumnezeu ca și de acum înainte așa să vă păzească și să vă dăruiască spor și ajutor în toate activitățile bineplacute Lui, în care mereu sînteți implicat, ca și în continuare să fiți același exemplu viu de urmat, de slujire și dăruire.
Fie ca Dumnezeu întotdeauna să-și reverse neîncetat Harul Său cel sfînt, astfel încît și noi dimpreună cu Dvs. să ne bucurăm de darurile și bucuriile duhovnicești, întru Iisus Hristos Domnul nostru. Vă îmbrățișăm cu mult drag, ca pe un bun părinte, povățuitor și în toate îndrumător

Cu mult respect, Ceban Olga împreună cu familia

*

Trei drumuri mă țin pe lumea asta. Unul la Londra. Al doilea la Țigănești. Şi al treilea la biserica USM. În zilele când Londra-i în ceţuri, Țigăneștii surpat în zăpezi, rămîne doar ultimul.
Mulţumesc părinte Octavian că-l ţii deschis pe orice anotimp şi pentru orice pribeag. La mulţi ani şi multă bărbăție duhovnicescă!

Ion Bradu

*

Felicitări părinte!

Dacă aș începe să scriu un discurs despre părintele Octavian, cred că aș începe cu recunoștința pentru toate câte le face pentru noi tinerii, cei care alergăm ca niște pui în jurul găinii, căutînd căldură, înțelegere și susținere. Cred că cea mai frumoasă urare pentru părinte, ar fi o RUGĂCIUNE, și cum spunea cineva …să dea Domnul ca ea să fie veșnică!

Natalia Borș